Ne zaman hangi oyuncak

bebek-oyun-012-mkle

İlk aylarda bebeklerin duyularını harekete geçirecek oyuncaklar çok uygundur. Parlak renklerde ve ses çıkaran, sallanan oyuncaklar. Bunları sağa sola , yukarı aşağı hareket ettirerek ilgisini çekebilirsiniz. Ayrıca görme ve işitme duyularını harekete geirebilirsiniz.   Müzik kutuları, aynalar, yatağı için dönence uygun oyuncaklardır. Bebeğin ayağıyla oynayabileceği beşik jimnastiği tarzı oyuncaklar kaba motor gelişimi hızlandıracaktır. Ayrıca aktivite gerektiren oyuncaklar sebep sonuç ilişkisini kurmasına yardım edecektir. Küçük bebekler için yapılmış düğmeye basınca müzik çalan ya da ışık yanan oyuncaklar gibi.

6-12 ay arası; bu aylarda bebeğinizi bloklarla tanıştırabilirsiniz. Bebeğin yaşına uygun çeşitli büyüklüklerde tahta, plastik ya da bezden küpler bulabilirsiniz. Yine çeşitli büyüklükte yumuşak bebek toplarıyla oynayabilir. Bebekler için yapılmış doldurulmuş hayvanlardan, çeşitli ev eşyalarının gerçeklerinden ya da oyuncaklarından çok hoşlanırlar. Mesela telefonlar, tahta kaşıklar, tencereler, boş kutular.

12-24 ay arası; müzikli oyuncaklar, arabalar, doldurulmuş hayvanlar (özellikle ayakta duran, üzerine binilebilen ya da kucaklanabilen hayvanlar), doldurulup boşaltılabilen oyuncaklar, bebekler için yapılmış yap boz oyuncaklar, çizim tahtası, aktivite masaları, zıplayan toplar, üzerine binilebilen pedalsız oyuncaklar, kova- kürek, bebek legoları, çekilebilen ya da itilebilen oyuncaklar, iç içe geçen kaplar.

2 yaş için temel oyuncaklar; üzerine binilen, itilen, sürülen oyuncaklar, büyük toplar, parlak renkli boyalar, parmak boyaları, oyun hamurları, masa ve sandalye, yap-boz, legolar, kova, kürek, ev eşyalarının modelleri.

Her türlü köpük oyuncak, uzun saçları olan bebekler, plastik balonlar bu yaş ve altı için sakıncalı oyuncaklardır. Akülü arabalar ve pedallı oyuncaklar ise 2 yaş için uygun değildir.

Leave a Reply