Çocuklarda böbrek hastalıklarının belirtileri

cocuklarda_bronsit_belirtileri_nelerdir_b

Doğuştan olan böbrek ve idrar yolu hastalıklarında, müzmin nefritler sonucunda veya böbrek iltihaplarının sık sık tekrarlaması ile çocukların böbrekleri de iş göremez hale gelebilir. Bu durum çok ilerlerse “son dönem böbrek yetersizliği” adını verdiğimiz tablo ortaya çıkar; zararlı maddeler, tuzlar ve su vücutta birikerek hayatı tehdit eder. Hastalığın bu safhasında diyaliz tedavisi veya böbrek nakli yapılması gerekir.

Çocuklarda böbrek hastalıklarının belirtileri: -Kırmızı-kahverengi idrar -Göz kapaklarında, yüzde, bacaklarda şişlik -Karın ağrısı, böğür ağrısı -İdrar yanması -Sık sık idrara çıkma -Tuvalete yetişememe ve idrar kaçırma -İdrarı fışkırtamama ve damla damla idrar yapma -Ateş -Çok su içip, çok idrara çıkma -İdrar miktarının aniden azalması -İştahsızlık -Tekrarlayan kusmalar -Kilo alımını ve büyümenin duraklaması -Halsizlik -Solukluk

Böbrek ve idrar yolu hastalıklarında yukarıda sayılan belirtilerden biri ve birkaçı ortaay çıkabilir. Bazen belirtiler çok hafif olabilir ve çocuğu fazla rahatsız etmez. Ancak küçük belirtileri de önemsemek erken tanı yönünden çok önemlidir.

Son dönem böbrek yetersizliği ortaya çıktığı zaman, mutlaka belirli bir tedavi yönteminde ısrar etmek ve diğer tedavi şekillerinin çok kötü olduğunu düşünmek hastaları mutsuz eder.

Her tedavi şeklinin kendine göre iyi ve sakıncalı tarafları vardır. Bir tedavi yöneminden diğerine geçmek her zaman için mümkündür.   Bazı kısıtlamalar olmasına karşın sayılan tedavi yöntemleri; sizlere yaşamak, çalışmak ve sevdiklerinizle çok uzun yıllar bir arada olmak imkanını verir.

Leave a Reply