Allerjide Önlemler

imagesCA6F8RKI

Çocuğun nefes darlığı ve hırıltılı solunuma yol açan ev tozu ve diğer allerjenlerle daha az karşılaşması için bazı önlemlere gereksinim vardır.Bu önlemler aşağıda sıralanmıştır: .

1-Çocuğun karyolasının hergün nemli bir bezle tozu alınmalıdır.

 

2-Çocuğun yattığı yatak yün olmamalıdır.Mümkünse plastik kaplı yataklar kullanılmalıdır.Her hafta bu plastik kılıf nemli bir bezle silinmelidir.Şayet yatak pamuk ise her hafta elektrik süpürgesi ile temizlenmelidir.

 

3Yatıklar kuştüyünden olmamalıdır.Sentetik yataklar tercih edilmelidir.

 

4-Çocuğun yorganı tercihen yıkanabilir materyalden olmalıdır.Bu olmadığı takdirde her hafta elektrik süpürgesi ile temizlenmek üzere pamuk kullanılabilir.Battaniyenin naylon veya pamuklu olması tercih edilmelidir.Bunları sıksık yıkamak gerekir.

 

5-İçine yün doldurulmuş yumuşak oyuncaklar veya hayvan postları veya kuş tüyünden aksesuarı olan oyuncaklar ile diğer tüylü oyuncaklar yatak odasında çıkartılmalıdır.

 

6-Çocuğun yatak odası hergün elektrik süpürgesi ile temizlenmelidir.Her hafta nemli bir bezle oda duvarının dip pervazlarının,pencere kenarlarının tozu alınmalıdır.Her hafta yastık kılfları,çamaşır ve nevresimler değiştirilmeli ve yıkanmalıdır.Deterjan yerine sabun tercih edilmelidir.Yıkama işleminden sonra çamaşırlar bol su ile durulanmalı,kurutulup ütülenmelidir.Çocuğun odasında başka bir yatak varsa aynı işlem o yatağada uygulanmalıdır.

 

7-Yatak odasına tozu toplayacak ve yayacak ısıtıcılar konulmamalıdır.Odanın perdeleri sık yıkanacak cinsten olmalıdır.Yerde halı,kilim veya yünden seccade ve hayvan postları bulunmamalıdır.Yatak odasında fazla eşyaya yer verilmemelidir.

 

8-Güneşli günlerde yataklar dışarı çıkartılmalı ve oda sık havalandırılmalıdır.

 

YATAK ODASINDA VEYA EVİN DİĞER ODALARINDA YAPILMASI ARZU EDİLEN DİĞER ÖNLEMLER

 

1-Evde hayvan barındırılmamalı,bitki ve çiçek bulundurulmamalı ve bilhassa çocuğun bulunduğu odada sigara içilmemelidir.

 

2-Odadaki eşyaların tozlarının temizlenmesine özen gösterilmelidir.Koltuk ve kanepelerde baş ve kolların değdiği bölümlerin önce elektrik süpürgesi sonrada nemli bir bezle temizlenmesi gereklidir.

 

3-Çocuğun yatak odasında kitap ve toz tutacak eşyaya müsaade edilmemelidir.

 

4-Allerjik çocuğa yünden iç çamaşırı,elbiseler ve kazaklar giydirilmemelidir.Kürkler çocuğun bulunmadığı modadaki dolaplarda muhafaza edilmelidir.

 

5-Çocuğun oyuncakları tahta,metal veya plastikten olmalıdır ve bunlarda haftada bir temizlenmelidir

Leave a Reply