Eğer Bebeğiniz Memeyi Reddederse?

bebek_13

Eğer bebeğiniz aniden meme almayı reddedediyorsa, sakın bebeğinizin sütten kesilme zamanı geldi diye düşünmeyin. Sütten kesilmeye hazır bebekler, bunu bir süreç içerisinde yaparlar ve bu haftalar veya aylar sürebilir. Eğer bebeğiniz aniden, anne sütünü reddediyorsa buna emzirilme reddi denebilir. Bu red geçicidir ve genelde dış etkenlere bağlı olarak oluşurlar.

  • Parfümünüzü, deodorantınınzı, sabununuzu vs. değiştirdiyseniz bebeğinize farklı kokuyor olabilirsiniz.
  • Ekstra bir stres altındaysanız (fazla misafir, seyahat, taşınma veya aile krizleri).
  • Bebeğinizin emzirilmesini zor kılan rahatsızlıklar (kulak iltahabı, tıkanmış burun, ağızda kesik veya pamukçuk) oluştuysa.
  • Dişetleri, dişlerden dolayı hassas ise.
  • Emzirme rutinini değiştirdiyseniz (çalışmaya başlamak, daha fazla bakıcı ile bırakmak veya meşgul olduğunuz için emzirmeyi ertelemek).
  • Sizi ısırdığında sert tepki verdiyseniz korkmuş olabilir.

Bu reddi sona erdirmek bir sabır işidir. Unutmayın ki bebek sizi reddetmiyor ve anne sütüne ihtiyacı var. Aynı yakınlığı kurmak için çaba gösterin, daha çok vakit ayırın. Daha çok kucaklamak, okşamak ve cilt cilde temas eski yakınlığı yakalamakta yardımcı faktörlerdir. Gevşemeye ve daha iyi konsantre olmaya çalışın. Eğer siz beslemeye çalışırken bebek daha kötü oluyorsa, ara verin ve bebeğin rahatlamasını sağlayın. Ancak grev, herhangi bir hastalıktan kaynaklanan rahatsızlıktan ileri geliyorsa, doktora başvurmak gerekir. Faydalı olabilecek bir başka nokta da bazı bebeklerin uykuda emme istekleridir. Eğer bebeğinizi sallıyorsanız veya onunla yürüyorsanız yardımı olabilir. Memeyi hafifçe sağarak çıkartacağınız bir damla sütte meme reddinde yardımı olur. Emzirmek için her zaman sessiz ve loş ortamları seçiniz.

Leave a Reply