Bebeğin Alt Temizliği

_MIGK_~1

Bebeğinizi büyütme ve hayata hazırlama sorumluluğu, ona karşı hissettiğiniz ve kelimelere dökülmesi bile mümkün olmayan sevgi, onu mutlu etmek için duyduğunuz istek, her istediğini yerine getirmeye ve bir damla gözyaşına engel olmaya çalışmak… Anneler bebeklerini mutlu görmek için tüm enerjilerini vermeye hazırdırlar. Bebeklerinizin mutlu olmasını sağlamak için, alt temizliğini doğru bir şekilde yaparak başlayabilirsiniz.

 •  Bebeğinizin Cildi Hassastır, Özel Bakım İster…

Bebek cildi yetişkin cildine oranla ince ve cilt yüzeyini kaplayan koruyucu tabaka henüz yeterince gelişmemiştir. Bu nedenle cilt dış etkenlere karşı bariyer fonksiyonunu tam olarak yerine getiremez. Cildin tam olarak gelişmesi için birkaç yıl geçmesi gerekir…

 •  Bebek Cildi İncedir

Bebek cildi erişkin cildin yarısı kalınlığındadır. Bu yüzden dış etkenlere ve fiziksel sürtünmelere (örneğin çocuk bezinin sürtünmesine) karşı çok hassastır, hemen kızarır. Bariyer fonksiyonu az olduğundan cilde zarar veren maddelerin cilde geçmesi daha kolaydır. Cilt yüzeyindeki mikroorganizmalara karşı yeterince koruma sağlayamaz ve zararlı maddeleri cilde daha kolay geçirir.

 •  Bebek Cildi Kolay Nem Kaybeder

Özellikle yağ ve ter bezleri tam olarak gelişmediği için, bebeklerin ciltleri üzerindeki koruyucu tabaka nem kaybına karşı çok etkili olamaz. Bariyer fonksiyonu yeterince gelişmemiş bebek cildi bu yüzden çabuk nem kaybeder.

 •  Bebek Cildi Çok Hassastır

Bu yüzden alerji riskini en aza indiren, saf ve ciltle uyumlu maddeleri içeren ürünler tercih edilmelidir. Boya maddesi, alkol gibi zararlı maddeleri içeren ürünler kullanılmalıdır.

Bebeğinizin hassas cildi için doğal pamuk ile zenginleştirilmiş yumuşacık bir ürün…

Leave a Reply